ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο δισ. στην ελληνική οικονομία θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ ήδη περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υπήρξαν για συμμετοχή στον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την οικονομική δραστηριότητα ο Αλ. Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών (FundofFunds) «από την οποία οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και της αγροδιατροφής, θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση».
«Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους, συν άλλο 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση που θα επιτευχθεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
Όσον αφορά την πορεία του αναπτυξιακού νόμου ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ήδη έχουν υπάρξει περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τέσσερα κεφάλαια που άνοιξαν.























































