Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Δύο δισ. στην οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χαρίτσης:  Δύο δισ. στην οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο δισ. στην ελληνική οικονομία θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ ήδη περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υπήρξαν για συμμετοχή στον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά την οικονομική δραστηριότητα ο Αλ. Χαρίτσης ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών υπογράφεται συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών (FundofFunds) «από την οποία οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και της αγροδιατροφής, θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση».

«Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους, συν άλλο 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση που θα επιτευχθεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Όσον αφορά την πορεία του αναπτυξιακού νόμου ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ήδη έχουν υπάρξει περισσότερες από 1.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τέσσερα κεφάλαια που άνοιξαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr