Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων έως 50 χρόνια προκρίνει η ΕΕ

Επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων έως 50 χρόνια προκρίνει η ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σενάριο της επιμήκυνσης των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από την ΕΕ, έως και 50 χρόνια αλλά και μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης επαναφέρει ως επικρατέστερο σενάριο στις συζητήσεις που γίνονται στην Ευρώπη για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg.

Οι πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο είναι δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων.

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους νομοθέτες μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το χρέος, που είναι και αυτό που κάναμε πριν μέσω της προσφοράς χαμηλότερων επιτοκίων ή της παράτασης της ωρίμανσης των δανείων», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο RTLZ. «Αυτού του τύπου τα μέτρα είναι πιθανά, όμως υπό τη συμφωνία ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα».

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το σενάριο αυτό είναι και το επικρατέστερο, αφού όχι μόνο το προκρίνουν και οι Γερμανοί αξιωματούχοι δημόσια αλλά υπάρχει και το ξεκάθαρο δεδομένο ότι το Βερολίνο δεν δέχεται σε καμμία περίπτωση κούρεμα. Οπότε η επιμήκυνση των δανείων και η μείωση των επιτοκίων είναι τα μόνα εργαλεία που υπάρχουν για να υπάρχει προσωρινή ανακωχή στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr