Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος της Deutsche Bank

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος της Deutsche Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος και της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Deutsche Bank παραιτήθηκε από τη θέση του, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο λόγος για τον βετεράνο τραπεζίτη και πρώην επιθεωρητή της αστυνομίας, Peter Hazlewood.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, ο γερμανικός κολοσσός αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το βρετανικό μέσο, ο τραπεζίτης είναι πιθανό να μετακινηθεί σε άλλο πόστο στην τράπεζα.

“Eμπειρος επαγγελματίας σταδιοδρομίας”

Ο τραπεζικός που ανέλαβε τον περασμένο Ιούλιο περιγραφόταν ως ένας «έμπειρος επαγγελματίας σταδιοδρομίας του οικονομικού εγκλήματος», που θα έφερνε στην τράπεζα «εμπειρία διαφορετικής γεωγραφίας».

Η Deutsche Bank έχει εμπλακεί σε πολυάριθμες υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων και σκάνδαλα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε όλο τον κόσμο, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στη Ρωσία, με τις εικαζόμενες παραβιάσεις των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και υποψίες χειραγώγησης συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική τράπεζα ήρθε σε συμφωνία μόλις πριν τα Χριστούγεννα για την υπόθεση του προστίμου του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για τον τρόπο με τον οποίο πωλούσε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια στην Αμερική, λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Ο Hazlewood έχει εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για 16 χρόνια, έχοντας περάσει από την θέση του επικεφαλής περιφερειακής καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος, την έρευνα και ασφάλεια στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού, καθώς και από την τράπεζα DBS Bank Σιγκαπούρης, την Standard Chatered και την HSBC. Πριν την εμπλοκή του με τον τραπεζικό τομέα, πέρασε οκτώ χρόνια στην Αστυνομική Υπηρεσία Royal του Χονγκ Κονγ, ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως Ανώτερος Επιθεωρητής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr