Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικός Τύπος: Πλήγμα στα ελληνικά νησιά η κατάργηση εύκολης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες

Τουρκικός Τύπος: Πλήγμα στα ελληνικά νησιά η κατάργηση εύκολης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση της εύκολης βίζας για Τούρκους πολίτες σε νησιά του Αιγαίου, η οποία θα εφαρμοστεί από την προσεχή τουριστική περίοδο, απασχολεί την Παρασκευή το σύνολο σχεδόν των τουρκικών εφημερίδων.

Η Aksam σε είδηση με τίτλο «Τέλος στη βίζα στα σύνορα προς τα ελληνικά νησιά» αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ, είπε σε δηλώσεις του ότι κατά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αυτού του είδους βίζα προς τους Τούρκους ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας, ενώ το θέμα της (μη) έκδοσης των πραξικοπηματιών είναι παράγοντας που δημιουργεί πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις.

Το να εμποδίζεται η είσοδος των Τούρκων, σημαίνει ότι η Ευρώπη κλείνεται περισσότερο στον εαυτό της, δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, προσθέτει η Sabah.

Στο ίδιο δημοσίευμα της Aksam αναφέρεται ότι και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, σχολίασε ότι το βάρος των προσφύγων είναι δυσβάσταχτο και αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει χτύπημα στον τουρισμό των νησιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε επιστολή του προς τους βουλευτές των συγκεκριμένων νησιών, επισήμανε ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν κατέστη εφικτή η ανατροπή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Ρωσία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι είναι “ακόμα νωρίς” για την κατάργηση της βίζας σε Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Ρωσία.

Η Μόσχα επικαλείται για την απόφασή της την απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Η Haberturk σημειώνει ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της TÜRSAB, Ουλουσόι, 816 χιλιάδες Τούρκοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα μέσα στο 2016, και η νέα ρύθμιση υπολογίζεται ότι θα μειώσει τον αριθμό τους σε 400 χιλιάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr