Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέλει αλλαγές για να αποδώσει

Μίχαλος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέλει αλλαγές για να αποδώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στοχευμένη τροποποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος προτείνει τη μεταφορά κονδυλίων από καθεστώτα επενδύσεων στα οποία δεν παρατηρείται ζήτηση σε άλλα καθεστώτα στα οποία ήδη έχει σημειωθεί η υποβολή πολύ μεγάλου αριθμού προτάσεων από επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να μην υπαχθούν σε αυτά λόγω έλλειψης πόρων.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος οι υπολογισμοί της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου, βάσει των οποίων διατίθενται στα δύο βασικότερα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» ποσά ενισχύσεων ίσα με 300.000,00€ τη στιγμή που οι αιτήσεις αφορούν σε τριπλάσια τουλάχιστον ποσά, χρήζουν επανεξέτασης. Πόσο μάλλον σε όταν την ίδια στιγμή το Υπουργείο διαθέτει 100 εκατ. ευρώ στο καθεστώς επενδύσεων «μείζονος μεγέθους» τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί ούτε ένα αίτημα.

Επίσης ο κ. Μίχαλος επισημαίνει ότι ελλοχεύει σοβαρά ο κίνδυνος πολύ σοβαρές προτάσεις αξιόλογων εταιρειών οι οποίες είτε άμεσα είτε έμμεσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Αναπτυξιακή Προοπτική της χώρας να μην μπορέσουν να υπαχθούν σε καθεστώς ενίσχυσης και κατά συνέπεια να μην υλοποιηθούν λόγω έλλειψης πόρων.

Ως αποτελέσματα αυτής της δυσλειτουργίας που θα οδηγήσει σε μη υλοποίηση των επενδύσεων μπορούν ενδεικτικά να αναφερθούν τα κατωτέρω:

• Απώλεια εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας ως συνοδευτικές των εν λόγω επενδύσεων
• Οικονομική περαιτέρω συρρίκνωση συγκεκριμένων κλάδων όπως ο κατασκευαστικός ως συνέπεια μη υλοποίησης έργων
• Μείωση εσόδων του Δημοσίου λόγω απώλειας φόρων όπως ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος κ.λπ.

“Για όλους αυτούς τους λόγους αιτούμαστε όπως το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ότι η χώρα διένυσε περίοδο 2,5 ετών χωρίς Αναπτυξιακό Νόμο, προβεί σε αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων (τουλάχιστον τριπλασιασμό) για την πρώτη προγραμματική περίοδο του Αναπτυξιακού Νόμου και ειδικότερα στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ως αναφέρεται ανωτέρω θα έχει πλείστα θετικά αποτελέσματα για την συνεχώς μαστιζόμενη από διαρκή κρίση οικονομία της χώρας και θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το λογότυπο της ΚΟ των «11 φευγάτων» του ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» το όνομα των «11 φευγάτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό είναι το επικρατέστερο όνομα για την Κ.Ο. των «φευγάτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι 11 που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν για πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr