Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Νέο δάνειο προς την Ελλάδα μεταξύ 3 έως 6 δισ. εξετάζει το ΔΝΤ

Bloomberg: Νέο δάνειο προς την Ελλάδα μεταξύ 3 έως 6 δισ. εξετάζει το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΔΝΤ προσανατολίζεται στο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, επικαλούμενο δύο ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων.

Σε μια κίνηση που μπορεί να βοηθήσει το αδιέξοδο, το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα ένα μικρότερο δάνειο από το τελευταίο πριν πέντε χρόνια, ανέφεραν δύο πηγές στο Βloomberg, κάνοντας πιο εύκολη τη δικαιολόγηση της συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ. Το ποσό που συζητείται κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 δισ, σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που έδωσε για το δεύτερο μνημόνιο το ΔΝΤ ήταν 29 δισ. ευρώ.

Για τη γερμανίδα καγκελάριο, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα αποσύρει ένα πολιτικό εμπόδιο καθώς εισέρχεται στην προεκλογική εκστρατεία. Η Λαγκάρντ και η Μέρκελ συζήτησαν το θέμα της ελάφρυνσης χρέους για την Ελλάδα με γενικούς όρους κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο, ανέφερε μια από πηγές.

Δάνειο στην Ελλάδα υπό κανονικές και όχι εξαιρετικές συνθήκες

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, το ΔΝΤ φέρεται να είναι έτοιμο να προσφέρει δάνειο στην Ελλάδα υπό κανονικές και όχι εξαιρετικές συνθήκες, κάτι που θα κάνει λιγότερο πιεστική την ανάγκη να βεβαιωθεί μια «μεγάλη πιθανότητα» ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ανέφερε μια πηγή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του οικονομικού πρακτορείου, οι συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα της Ελλάδας με το ΔΝΤ θα μπορούσαν να γίνουν μεταξύ 21 και 23 Απριλίου, όταν τα μέλη του Ταμείου θα συναντηθούν για την Εαρινή Σύνοδο στην Ουάσιγκτον, ανέφερε μια πηγή. Ένα τέτοιο σενάριο, βέβαια, εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr