Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουντουρά: Στόχος μας να έχουμε τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο

Κουντουρά: Στόχος μας να έχουμε τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Το 2015 κάναμε ρεκόρ αφίξεων, το 2016 σπάσαμε αυτό το ρεκόρ, ενώ το 2017 έχει ξεκινήσει θεαματικά με αύξηση των προκρατήσεων από όλες τις διεθνείς αγορές”, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το πρωί της Τρίτης.

Η υπουργός έδωσε έμφαση στο άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών, πέρα από τους καθιερωμένους, προορισμών, που συνδέονται πλέον με απευθείας πτήσεις με ξένες σημαντικές αγορές, παραδοσιακές και μη.

Η Ε. Κουντουρά απέδωσε την επιτυχία του εγχειρήματος περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού, στην από κοινού προσπάθεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την συμβολή τοπικών κοινωνιών και περιφερειών, επιμελητηρίων και ενώσεων στην συντονισμένη προσπάθεια.

«Θα είναι επιτυχία όλων μας, θα είναι επιτυχία της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός υπογράμμισε πως ο στόχος είναι η τουριστική περίοδος να καλύψει μέχρι και ολόκληρη τη χρονιά, να έχουμε δηλαδή «365 ημέρες τουρισμό» και όχι μόνο την θερινή περίοδο.

Τόνισε πως αυτή η άνοδος, που είναι διπλάσια σε σχέση με τον διεθνή μέσο όρο, αντιστοιχεί και σε αυξημένα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο και στηρίζει καθοριστικά την ελληνική οικονομία.

Όπως είπε η Ε. Κουντουρά, αυτή η ανάπτυξη έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης και ανέφερε στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με τα οποία είχαμε στο χώρο του τουρισμού, το τελευταίο τετράμηνο, ρεκόρ προσλήψεων από το 2001 με 125.000 προσλήψεις.

Αυτές όπως είπε δεν είναι αυστηρά εποχικές, καθώς έχει επιμηκυνθεί σημαντικά η τουριστική περίοδος.

Τέλος, αναφερόμενη στον τομέα των επενδύσεων, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε στοιχεία για την συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο και στα προγράμματα ΕΣΠΑ, που καταδεικνύουν την αυξημένη συμμετοχή και ενίσχυσή τους, ενώ εξήγγειλε και το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που θα προκηρυχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανικός Τύπος: Το ελληνικό καλοκαίρι μακριά από τον μαζικό τουρισμό

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr