ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Αγορά Ομολόγων, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους,


















































Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία - «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έτοιμη να βγει στις διεθνείς αγορές είναι η Ελλάδα , με τις πληροφορίες να φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει την έκδοση 5ετούς ομολόγου μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ε.Ε. «τώρα είναι μια καλή στιγμή για να εκδώσει ξανά η κυβέρνηση ομόλογο», αφού μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα θετικό momentum, το οποίο αποτυπώνεται στη σημαντική πτώση του spread των ελληνικών τίτλων.
Αναφέρουν, μάλιστα, τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που επέστρεψαν στις αγορές πετυχαίνοντας λογικές αποδόσεις, γεγονός που τους επέτρεψε να αποδεσμευτούν από το «άρμα» της χρηματοδότησης του ESM.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα βγει στις αγορές εκδίδοντας πενταετές ομόλογο προς αντικατάσταση μέρους του πρώην πενταετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί το 2014.
Οι επενδυτές φαίνεται να υποδέχονται με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Ενδεικτικά, το διετές ομόλογο αναφοράς έκλεισε την Παρασκευή με απόδοση 3,5%, ενώ το δεκαετές καταγράφει απόδοση 5,3%.























































