ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μπενουά Κερέ, Τράπεζες,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σχετικά με το ζήτημα που εγείρει το ΔΝΤ, περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review), το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ απάντησε ότι το μόνο θεσμικό όργανο που αποφασίζει για αυτό το θέμα είναι η Ενιαία Εποπτική Αρχή (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
“Ο SSM έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπει την ανάγκη για ανάλυση AQR για τις ελληνικές τράπεζες», είπε ο Μπ. Κερέ και υπενθύμισε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να περάσουν τα stress tests που θα γίνουν εντός του 2018 και πριν από τη λήξη του προγράμματος.
Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αν οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ΑQR ή όχι, αλλά να γίνει μια συζήτηση με το ΔΝΤ, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα κατευνάζει τις ανησυχίες του.
Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο Μπ. Κερέ, «υπάρχει μόνο ένας αρμόδιος ανεξάρτητος επόπτης , κι αυτός δεν είναι άλλος από τον SSM». Το θέμα της Εldorado Gold δεν συζητήθηκε στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τάλιν της Εσθονίας, δήλωσε, την ίδια ώρα, ο πρόεδρoς της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.























































