Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

100.000 φορολογούμενοι αποκάλυψαν 5 δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα!

100.000 φορολογούμενοι αποκάλυψαν 5 δισ. ευρώ αδήλωτα εισοδήματα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 5 δισ. ευρώ, η συνεπαγόμενη βεβαίωση πρόσθετων φόρων 550 εκατ. ευρώ, η ώς τώρα ενίσχυση των κρατικών ταμείων με 200 εκατ. ευρώ, το εντεινόμενο ενδιαφέρον φορολογούμενων -οι οποίοι ξεπέρασαν τους 100.000- να υπαχθούν στην ρύθμιση και η εκτίμηση των φοροτεχνικών ότι ακριβώς λόγω αυτού του ενδιαφέροντος η προθεσμία υπαγωγής πρέπει να μετατεθεί τουλάχιστον κατά δύο μήνες (με ορισμένους να κάνουν λόγο ακόμη και για 5 μήνες) είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία φέρονται ικανά να κάμψουν τους δισταγμούς των δανειστών για παράταση του μέτρου που λήγει σήμερα.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών παραμείνουν δογματικά προσκολλημένοι στην «αλλεργία» που τους προκαλούν οι παρατάσεις και η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση λήξει κανονικά σήμερα, τότε όσοι δεν αποκαλύψουν τα αδήλωτα κεφάλαιά τους και αυτά εντοπιστούν κατά τον έλεγχο θα κληθούν να πληρώσουν φόρο που αγγίζει το 120% του αποκρυβέντος κεφαλαίου. Ώς τώρα, το ενδιαφέρον υπαγωγής ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, με τους φορολογούμενους να επικαλούνται από δωρεές μέχρι ακίνητα προκειμένου να δικαιολογήσουν τραπεζικές καταθέσεις.

Πάντως, το ότι έχουν βεβαιωθεί πρόσθετοι φόροι άνω των 550 εκατ. ευρώ συν το ότι η ΑΑΔΕ αποσαφήνισε ποιες από τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μπαίνουν εκ νέου στο «στόχαστρο» του φοροελεγκτικού μηχανισμού συνηγορούν υπέρ της χορήγησης και τρίτης παράτασης. Ειδικά δε καθώς, μετά και τη συλλογή στοιχείων από χώρες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, αναμένεται να αυξηθούν οι φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα που θα σκεφθούν να αποφύγουν τον έλεγχο και τα συνεπαγόμενα βαριά πρόστιμα, προτιμώντας έτσι να υπαχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι με βάση τις πρόσφατες οδηγίες της ΑΑΔΕ οι χρήσεις 2006 έως 2010 δεν θεωρούνται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, παραγεγραμμένες και ως εκ τούτου θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Στην περίπτωση αυτή, όπως άφησαν να εννοηθεί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δεν αποκλείεται η νέα παράταση να συνοδεύεται και με αύξηση ενδεχομένως του συντελεστή φόρου με τον οποίο θα φορολογηθούν τα αδήλωτα κεφάλαια. Υπενθυμίζεται ότι για δηλώσεις που υποβλήθηκαν από 1ης Ιουνίου και θα υποβληθούν έως και σήμερα ο πρόσθετος φόρος ανέρχεται σε 12% επί του κύριου φόρου, αντί του 10% που ίσχυε έως τις 31 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr