Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Πολυδιάστατη οικονομική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν

Σαμαράς: Πολυδιάστατη οικονομική συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια πολυδιάστατη οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ με επιχειρηματίες.

Ο κ. Σαμαράς, αφού τόνισε ότι η χώρα μας υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και εφαρμόζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες σε ξένους επενδυτές και θετικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις γενικότερα, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν της ενέργειας, όπως στο εμπόριο, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων κλπ.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στη συνεργασία που υπάρχει στην ενέργεια και εστιάζοντας στη κατασκευή του αγωγού TAP αλλά και την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ από την εταιρεία SOCAR.

Αναφερόμενος στη κατάσταση στην Ουκρανία, είπε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενεργειακή ασφάλεια και στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου όπως επίσης και διασυνδέσεων, που θα μεταφέρουν στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη φυσικό αέριο που θα έρχεται από το Νότο στο Βορρά.

Στο πλαίσιο αυτό , όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η χώρα μας μπορεί να είναι το σημείο αφετηρίας αυτού του δρόμου που θα τροφοδοτείται από τον TAP όπως και από άλλες πηγές που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr