Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπούντεσμπανγκ: Μεγάλος κερδισμένος από το Brexit θα είναι η Νέα Υόρκη

Μπούντεσμπανγκ: Μεγάλος κερδισμένος από το Brexit θα είναι η Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμώσει το ρόλο του Σίτι του Λονδίνου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου, προειδοποιεί ο Γιόαχιμ Βέρμελινγκ και εκτιμά πως παρόλο που πόλεις της ηπειρωτικής Ευρώπης θα κερδίσουν έδαφος, μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Νέα Υόρκη.

«Το Λονδίνο δεν θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρόλο του ως χρηματοοικονομκού κέντρου της ΕΕ μετά το Brexit» διεμήνυσε ο Βέρμελινγκ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Φραγκφούρτη. «Ακόμη και με την καλύτερη διάθεση στον κόσμο, δεν υπάρχει υποκατάστατο εκτός ΕΕ για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που συνοδεύουν την ενιαία εσωτερική αγορά» εξήγησε.

Σήμερα περίπου το 43% των συναλλαγών σε ευρώ στην αγορά ξένου συναλλάγματος διαχειρίζονται στη Βρετανία, ενώ το Λονδίνο καλύπτει επίσης το 70% των συναλλαγών σε παράγωγα επιτοκίων αποτιμώμενα σε ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο είναι πάντως απίθανο μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη να καλύψει το κενό του Λονδίνου στις παγκόσμιες συναλλαγές. «Η Φραγκφούρτη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ σίγουρα δεν παίζουν δεύτερη κατηγορία. Ούτε όμως είναι υποψήφιες για το Champions League» είπε χαρακτηρσιτικά. «Μεγάλο όφελος από το Brexit θα μπορούσε να έχει η Νέα Υόρκη, αλλά και άλλα κέντρα, όπως η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Κύμα μαζικών απολύσεων δημοσιογράφων στην Washington Post του Τζεφ Μπέζος

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr