Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στην “πρώτη” του Γκίκα Χαρδούβελη

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα στην “πρώτη” του Γκίκα Χαρδούβελη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαρύ αναμένεται να είναι το κλίμα για τη χώρα μας στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup , στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Γι΄ αυτό φρόντισαν ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ο κ. Ρεν εξέφρασε την ανησυχία του για τη επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση» σημείωσε .

Από τη πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε , εξέφρασε μεν τον σεβασμό και τη στήριξή του προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να «ξεμπλοκάρουν».

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από την ύφεση, η ανεργία μειώνεται, ενώ για πρώτη φορά αυξάνεται η απασχόληση. Η Ελλάδα δεν έχει βγει από το δάσος, αλλά έχει πετύχει πολλά και αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων μας σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι βέβαιο ότι οι εταίροι μας , θα ζητήσουν από τον κ. Χαρδούβελη, η Ελλάδα να υλοποιήσει άμεσα τα 12 προαπαιτούμενα προκειμένου να εγκριθούν οι δύο δόσεις των 2 δις ευρώ , αλλά και στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που με απλά λόγια μεταφράζονται και σε νέα σκληρά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Ο Τσίπρας διέλυσε τον Βαρουφάκη: Λέει «ανοησίες» – «Να πάει να βρει τον φίλο του τον Σόιμπλε»

Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει η Ελλάδα να φύγει προσωρινά από τη νομισματική ένωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr