Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup: Καμία αναφορά Χαρδούβελη για φοροελαφρύνσεις στην Ελλάδα

Eurogroup: Καμία αναφορά Χαρδούβελη για φοροελαφρύνσεις στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καμία αναφορά δεν έγινε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Eurogroup για σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την ελάφρυνση της φορολογίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Αντίθετα ο κ. Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, τόνισε ότι «ενημερωθήκαμε από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ότι η πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα».

Ο επικεφαλής του Eurogroup προχώρησε και στις συνηθισμένες πλέον παρεμβάσεις των εταίρων μας καλώντας την ελληνική κυβέρνηση για «περαιτέρω δουλειά», αλλά και « για ανοιχτή και διαφανή επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» που όπως είπε «είναι πολύ σημαντικό για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων» .

Για την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Ντάισελμπλούμ είπε ότι μπορεί να ξεκινήσει υπό τρεις προϋποθέσεις: την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, την ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την εκτίμηση ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του ESM, Κλάους Ρένγκλινγ, που τόνισε και αυτός ότι οι υποδόσεις των 2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν προς την Ελλάδα μόλις ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ακόμα. Ανέφερε ότι συνολικά ο EFSF έχει εκταμιεύσει 139,9 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, και απομένουν προς εκταμίευση συνολικά 3,8 δισ. Ευρώ.

H Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι θα πρέπει να προσδιοριστεί το ποσό που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Όπως εξήγησε, το ΔΝΤ πρέπει να γνωρίζει ποιό ποσοστό των 10 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα χρειαστεί, ώστε «να ολοκληρώσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας».

Για το ίδιο θέμα ο Γ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί στο πλαίσιο της τρέχουσας, τέταρτης, αξιολόγησης του προγράμματος από την Τρόικα, ώστε να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι η 5η αξιολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Η ύφεση πλησιάζει – Ανεξέλεγκτος ο πληθωρισμός σε Γερμανία και Ιταλία

Στο έλεος της ακρίβειας αφήνει τους Ευρωπαίους το Eurogroup: Τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης

Λαγκάρντ: Τα κρυπτονομίσματα δεν αξίζουν τίποτε – Προσοχή μη χάσει ο κόσμος τα λεφτά του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr