Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Το μεγαλύτερο λάθος η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας

Σόιμπλε: Το μεγαλύτερο λάθος η χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε ενδεχόμενη χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας του Συμφώνου Σταθερότητας και δημιουργία νέων χρεών στις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας λόγο για «το μεγαλύτερο σφάλμα που θα μπορούσε να γίνει».

«Τηρείστε τους κανόνες που έχουμε αποφασίσει μαζί, τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ορισμένοι εκ των οποίων επιδιώκουν χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας για να δοθεί περιθώριο για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε στον ραδιοφωνικό δίκτυο Inforadio, το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία προσβλέπει σε εξισορροπημένο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το επόμενο έτος, για πρώτη φορά εδώ και 45 χρόνια, δείχνει ότι ο συνδυασμός δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης «έχει αποτέλεσμα, είναι εφικτός».

Η συζήτηση για τις κατευθύνσεις της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον διορισμό νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «πρέπει να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις». Η Άγκελα Μέρκελ έσπευσε, πάντως, να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr