Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χοντρό παιχνίδι: Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού από τις ΗΠΑ

Χοντρό παιχνίδι: Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα σε χρυσό που διατηρούσε στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED), όπως υποστηρίζει σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού και εάν όντως επιβεβαιωθεί ότι αποσύρθηκαν, η κίνηση αντανακλά την αισθητή επιδείνωση στις σχέσεις Άγκυρας- Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Άγκυρα έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Η συστηματική απόσυρση των αποθεμάτων χρυσού από την FED άρχισε το 2017. Το ίδιο το γεγονός της απόσυρσης των αποθεμάτων σε χρυσό της Τουρκίας επιβεβαιώνεται επίσημα και από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο.

Στο διάγραμμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που αφορά τα αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας όσον αφορά το 2016, υπάρχει ο αριθμός 28.689 Kg , ενώ στο γράφημα του 2017 υπάρχουν κενά (παύλες).

Τα συνολικά αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας, όπως φαίνεται από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ανέρχονται σε 564,6 τόνους που αναλογούν στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα, ένα μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό που διατηρούσε η Τουρκία στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ενώ ένα άλλο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) στην Ελβετία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr