Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Ποιοι οι στόχοι για τις τράπεζες μετά τα τεστ αντοχής

Δραγασάκης: Ποιοι οι στόχοι για τις τράπεζες μετά τα τεστ αντοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Για τις τράπεζες ανέφερε πως έχει φύγει ο φόβος και πως ο έλεγχος έγινε και διαπίστωσε ότι οι τράπεζες είναι ασφαλείς και πλέον στόχος είναι να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια για να ξεμπλοκάρει η χρηματτοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

«Τα αποτελέσματα των stress tests επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς και έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση. Από εδώ και στο εξής οι βασικές προτεραιότητες είναι, πρώτον η ταχύτερη μείωση των «κόκκινων δανείων» με αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους και, δεύτερον, η πιο ενεργή παρουσία των τραπεζών στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τελευταία αξιολόγηση «στην οποία τα θέματα είναι βατά» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι πλέον η χώρα, όπως είπε, έχει το δικό της σχέδιο ανάπτυξης.

«Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά μια αναπτυξιακή στρατηγική», ανέφερε, επισημαίνοντας πως με όλα αυτά βγαίνουμε από τα μνημόνια.

Ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι «προληπτική γραμμή θα σήμαινε νέο μνημόνιο γιατί θα καθόριζε την τύχη μας το γερμανικό κοινοβούλιο» και υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κουμπαρά που με το απόθεμα να καλύπτει τις ανάγκες, με 9,5 δισ. από τα αχρησιμοποίητα δάνεια και αλλά τόσα από δάνεια χαμηλότοκα.

Η δεύτερη θωράκιση για το μέλλον -όπως πρόσθεσε- έχει να κάνει με θωράκιση χρέους, δηλαδή τα επιτόκια να είναι σταθερό σε χαμηλά επίπεδα και να υπάρχει ρήτρα ανάπτυξης για το χρέος. «Άρα θέλουμε συμφωνία για το χρέος ώστε τα επόμενα 15 – 20 χρόνια να είναι όλα ρυθμισμένα» συμπλήρωσε.

Κεντρική προτεραιότητα στην νέα περίοδο είναι να χτίσουμε ένα κοινωνικό κράτος στη βάση ενός δικαίου βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, επισήμανε τέλος ο κ. Δραγασάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr