Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Η Ελλάδα κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη της δεκαετίας

Reuters: Η Ελλάδα κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη της δεκαετίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε – για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο – κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 και με ταχύτερο ρυθμό από το προηγούμενο, με τη βοήθεια των ισχυρών εξαγωγών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για τα στοιχεία του ΑΕΠ που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι αύξησης 0,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017. Σε ετήσια βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017), η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,3% έναντι 2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας ενισχύεται μετά από μία μακρά ύφεση, κατά την οποία το εθνικό προϊόν συρρικνώθηκε 25%, τονώνοντας τις ελπίδες επιτυχούς εξόδου της από μία περίοδο μνημονίων τον Αύγουστο, οπότε λήγει το τρέχον πρόγραμμά της», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Ήταν ο ισχυρότερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και μία δεκαετία, με τις καθαρές εξαγωγές να είναι ο βασικός παράγοντας που την καθοδήγησε, αντισταθμίζοντας τo αρνητικό αποτέλεσμα βάσης των επενδύσεων», δήλωσε στο πρακτορείο ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Μαγγίνας, προσθέτοντας: «Η καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση στο πρώτο τρίμηνο δίνει αξιοπιστία στις επίσημες προβλέψεις για έναν ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2% για όλο το 2018».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί 1,9% φέτος, ενώ το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Ακρίβεια: Νέο άλμα του πληθωρισμού στο 3,4% – Καίνε οι τιμές στα τρόφιμα

Σκοτώθηκε κάμεραμαν του Reuters στον νότιο Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr