Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Η Ελλάδα επιθυμεί επιστροφή στις αγορές

Financial Times: Η Ελλάδα επιθυμεί επιστροφή στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eπιχειρήματα υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ανέπτυξε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Στέλιος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times, που φιλοξενήθηκαν σε άρθρο με τίτλο “Η Ελλάδα επιθυμεί επιστροφή στις αγορές”

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι μια «σταδιακή» επιστροφή θα επιτρέψει την την εκ νέου δημιουργία μίας καλά λειτουργούσας αγοράς ομολόγων και θα ενθαρρύνει την επιστροφή μακροπρόθεσμων επενδυτών.

«Είναι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας – όχι το παρελθόν – που πιστεύουμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας, όταν οι θεσμικοί επενδυτές θα αξιολογήσουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίων», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ σημείωσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας «θέλουν επίσης να δουν την Ελλάδα να αποκτά και πάλι πρόσβαση στις αγορές με έναν αξιόπιστο και μόνιμο τρόπο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τρέχουσες υποχρεώσεις της χώρας για την εξυπηρέτηση του χρέους της είναι χαμηλές και θα βελτιωθούν περαιτέρω με τις αναμενόμενες αλλαγές στους όρους του προγράμματος διάσωσης.

Επιπλέον, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, η Ελλάδα «θα επιτύχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα προκαλέσει θετική έκπληξη και επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2014». Αυτά «είναι χαρακτηριστικά, που οι περισσότερες χώρες, αναπτυγμένες και αναδυόμενες, θα ζήλευαν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι οι μεσοπρόθεσμες εκδόσεις θα βοηθήσουν «να τονιστεί η συγκριτική αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, να διευκολυνθούν οι εκδόσεις τίτλων από επιχειρήσεις και τράπεζες, όλα με την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για μία πιο εκτεταμένη επιστροφή στις αγορές».

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τον χρόνο της επιστροφής στις αγορές, δηλώνοντας μόνο ότι ο ΟΔΔΗΧ είναι «έτοιμος να κάνει όλα τα αναγκαία βήματα για τη σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

400.000 νέοι στρατιώτες για τη Ρωσία το 2024 – Ανοικοδομεί τη στρατιωτική της βιομηχανία με ταχύτητα

Financial Times: Νέα «πυρά» κατά του Βρετανικού Μουσείου

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της Κίνας προειδοποίησε τον Πούτιν να μην «ρίξει» πυρηνικά

Ο πρόεδρος της Κίνας προειδοποίησε τον Πούτιν να μην «ρίξει» πυρηνική βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr