Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Κεφαλαιοποίηση και ρύθμιση χρεών για εφτά χρόνια

Μίχαλος: Κεφαλαιοποίηση και ρύθμιση χρεών για εφτά χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Την πρόταση του ΕΒΕΑ για τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία φαίνεται πως προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα ρύθμιση που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση σχετικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, τα επιμελητήρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν επισημάνει προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες.

Ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, το ΕΒΕΑ έχει προτείνει την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο κ. Μίχαλος, συμφωνεί απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, καθώς επί της ουσίας αποτελεί πρόταση του ΕΒΕΑ.

Μάλιστα, επισημαίνει πως η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί πρέπει να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής. Παράλληλα, θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση του ύψους των 50 ευρώ. Και βέβαια, προϋπόθεση για την ένταξη και ολοκλήρωση της ρύθμισης να είναι η καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Επιμελητήρια: Προς τρίτη συνεχόμενη αναβολή οι εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Δημήτρης Δημητρίου: Νέος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr