ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βυθίζεται η τουρκική λίρα μετά τις δηλώσεις Αλμπαϊράκ – Πιο χάλια μόνο το… μπολιβάρ

Βυθίζεται η τουρκική λίρα μετά τις δηλώσεις Αλμπαϊράκ – Πιο χάλια μόνο το… μπολιβάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επίπεδα άνω των 6,2 λιρών/δολάριο υποχωρεί η τουρκική λίρα, με τους επενδυτές να αποδοκιμάζουν τις νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ειδικότερα η τουρκική λίρα βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο των επενδυτών και υποχωρεί σήμερα κατά 1,50% διολισθαίνοντας στα επίπεδα των 6,2155 λιρών ανά δολάριο.

Πλέον, οι σωρευτικές απώλειες από τις αρχές του 2018 ανέρχονται κοντά στο 40%, με το τουρκικό νόμισμα να καταγράφει τη χειρότερη επίδοση σ’ όλο τον κόσμο, εξαιρουμένου του μπολιβάρ της Βενεζουέλας.

Η νέα επιδείνωση συνιστά απόρροια των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα πλήξουν τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε μία σειρά κυρώσεων και δασμών εις βάρος της Τουρκίας, το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνοντας τις πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών παράλληλα, βρίσκεται και η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την τουρκική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται για την παραβίαση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές

Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια

Οι Ισραηλινοί καταλαμβάνουν τον τουρκικό τζιχαντιστικό στολίσκο που έπλεε προς τη Γάζα

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr