Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το απόγευμα ξεκινά ο νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα

Το απόγευμα ξεκινά ο νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις 16:30 ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, με τη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Οι τρόικα αναμένεται να παραμείνει τουλάχιστον 10 ημέρες και να επισκεφθεί όλα τα κρίσιμα υπουργεία. Σε αυτή τη φάση ωστόσο δεν θα υπάρξει στο τέλος έκθεση αξιολόγησης.

Επίσημα, η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, ωστόσο αρχής γενομένης από σήμερα θα εξετασθούν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ειδικά οι εξελίξεις που σχετίζονται με τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, οι αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα της διαχείρισης του χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Στην απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναμένεται να παρίστανται ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ και ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Πολ Τόμσεν που θα έλθει με καθυστέρηση στην Αθήνα και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ.

Επιδίωξη του κ. Χαρδούβελη είναι στην τρέχουσα επισκόπηση να επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr