Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Θα γίνουν επενδύσεις 32 εκατ. ευρώ στην ενέργεια έως το 2030

Σταθάκης: Θα γίνουν επενδύσεις 32 εκατ. ευρώ στην ενέργεια έως το 2030
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι επενδύσεις στην ενέργεια θα φθάσουν τα 32 εκατ. ευρώ, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας τη Δευτέρα σε συνέδριο του ΤΕΕ.

Αναφορικά με τα έργα υποδομών, τόνισε ότι προχωράει η έναρξη κατασκευής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου, ενώ η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2023.

Παράλληλα, τόνισε ότι ολοκληρώθηκε μία περίοδος που οι βαθιές τομές που χρειαζόταν ο τόπος προχωρούν. Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι προχωράμε μέχρι τέλος του 2018 στην ανάρτηση της προσωρινής γραμμής αιγιαλού, να γίνουν οι ενστάσεις και να οριστικοποιηθεί η χάραξη του αιγιαλού.

Παραλάβαμε το Κτηματολόγιο στο 25% της επικράτειας, μέχρι το 2020 θα είναι έτοιμο 90% της επικράτειας. Προχωρήσαμε στο νόμο για το χωρικό σχεδιασμό, τα τοπικά χωροταξικά έχουν ολοκληρωθεί, αναθεωρήσαμε ειδικά χωροταξικά. «Ηλεκτρονικοποιούμε» τις οικοδομικές άδειες, ενώ προχωράνε και οι ηλεκτρονικές διαδικασίες για τα αυθαίρετα, πρόσθεσε επίσης. Η χωροταξία απλοποιείται, αποκτά ασφάλεια δικαίου, ενθαρρύνονται οι επενδύσεις, πάταξη της διαφθοράς, ανέφερε ο υπουργός.

Όσον αφορά στη στρατηγική κατά της Κλιματικής Αλλαγής ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι μέχρι το 2030, η χώρα αναμένεται να φθάσει στο 32% σε ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, ποσό που θα καλύπτει το 55% των αναγκών της χώρας, ενώ, στόχος είναι να μειωθεί η κατανάλωση κατά 32% μέχρι το 2030.

Πέραν από την απελευθέρωση της αγορά φυσικού αερίου, απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, στο επίκεντρο τίθεται η έναρξη λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας εντός του 2019, που θα συνδυαστεί με την απελευθέρωση των διμερών συμβολαίων.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην μετατροπή της Ελλάδας σε έναν κόμβο που θα παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων. Περιλαμβάνει πολύ μεγάλης εμβέλειας επενδυτικά σχέδια.

Ο TAP θα ολοκληρωθεί το 2020. Στο έδαφος το 99% του ΤΑP στην Ελλάδα, θα έχει κόμβους που θα παρέχει και στη Β. Ελλάδα φυσικό αέριο, ενώ μεγάλης στρατηγικής σημασίας είναι και ο κάθετος άξονας Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), που θα έχει διασύνδεση με τη Σερβία.

Προωθείται ένας νέος αγωγός φυσικού αερίου και με τα Σκόπια, μετατρέποντας έναν ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια, πολλαπλών εισόδων φυσικού αερίου, είπε επίσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr