Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιταλοί κάνουν… δεύτερες σκέψεις για τη μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες – Τι ανακοίνωσαν

Οι Ιταλοί κάνουν… δεύτερες σκέψεις για τη μετωπική σύγκρουση με τις Βρυξέλλες – Τι ανακοίνωσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε για να συζητήσει πιθανή μείωση του στόχου της για το έλλειμμα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα κυβερνητική πηγή, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί μια πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρώμης.

Η Ρώμη κινδυνεύει να υποβληθεί σε μια πειθαρχική διαδικασία από τους Ευρωπαίους εταίρους της μετά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού της για το 2019, αναθεωρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους σε σχέση με αυτούς που είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τον δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση προσπάθησε να αφήσει ανοιχτό και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά το δείπνο που είχε το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι κυρώσεις προς τη χώρα.

Στο δείπνο που αποτέλεσε μια ευκαιρία για να συζητηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην αντιπαράθεση της Κομισιόν με την κυβέρνηση της Ρώμης συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Επαναλάβαμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού. Πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο αυτό. Ελπίζω να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός αμέσως μετά το δείπνο.

«Δεν μιλήσαμε για τα συνολικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Φυσικά δεν υπαναχώρησα σε ό,τι αφορά τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις μας», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr