Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γουάτσα: Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα

Γουάτσα: Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Eurobank,

Ο Καναδός επενδυτής Πρεμ Γουάτσα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η πρόταση για τη συγχώνευση της Eurobank Ergasias SA με την την Grivalia Properties REIC επανενώνει δύο εταιρείες στις οποίες ο Καναδός επενδυτής απέκτησε μεγάλα μερίδια τα πέντε τελευταία χρόνια.

Με τη συμφωνία η Fairfax Financial Holdings Ltd. του Γουάτσα γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος στη νέα τράπεζα με μερίδιο 33%. Ο Γουάτσα, που είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Fairfax, στηρίζει τη συμφωνία παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο υπέστη ζημιές στην Ελλάδα άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ από το 2014.

«Έχουμε τοποθετηθεί μακροπρόθεσμα. Αγοράσαμε μετοχές όταν έγινε η ανακεφαλαιοποίηση, τοποθετούμε κεφάλαια τώρα μέσω της Grivalia. Θεωρούμε ότι είναι μία πολύ καλή τράπεζα», δήλωσε ο Γουάτσα σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Παρά τις ζημιές, ο Γουάτσα ανέφερε ότι στηρίζει πλήρως τη συμφωνία για τη συγχώνευση και τις τιτλοποιήσεις που έχει στόχο να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Eurobank από το 39% στο 15%. Όπως ανέφερε ο Watsa, μετά τη μείωση των κόκκινων δανείων η τράπεζα θα είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη και σε εξαιρετική θέση να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πελάτες της και την ελληνική οικονομία.

«Αυτά που πέρασε η Ελλάδα ήταν μία μοναδική κατάσταση. Όταν μία χώρα χάνει το 25% του ΑΕΠ της είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιαδήποτε τράπεζα να πάει καλά. Χρειάζεται ανακεφαλοποίηση, χρειάζονται εισροές κεφαλαίων. Όμως όλα αυτά είναι παρελθόν», τόνισε ο Καναδός επενδυτής.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg η Eurobank με το σχέδιό της για πώληση περίπου 7 δισ. ευρώ κόκκινων δανείων και συγχώνευση με την κτηματομεσιτική εταιρεία Grivalia Properties REIC, δεν περιμένει κρατική βοήθεια.

Οι μετοχές της σημείωσαν σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης. Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στη σχετική συμφωνία. «Η συγχώνευση ισοδυναμεί με κρυφή ανακεφαλαιοποίηση για τη Eurobank, όχι σε μετρητά αλλά σε ακίνητη περιουσία», αναφέρει σε σημείωμά του ο Θ. Δρογόσης της Pantelakis Securities στην Αθήνα.

Η συμφωνία, αν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές θα έχει αποτέλεσμα «ταχύτερη θεραπεία του ισολογισμού», πρόσθεσε ο Θ. Δρογόσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 41,7 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Υπό πολυεθνική διοίκηση η Λωρίδα της Γάζας -ίσως ΟΗΕ- όταν ηττηθεί η Χαμάς

Ρούπερτ Μέρντοχ, «ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος» στην οικουμένη, αποσύρθηκε 92 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr