Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έντονη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας σε φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Έντονη αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας σε φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν τη Δευτέρα οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις εναντίον των ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προστατεύει τα προσωπικά της συμφέροντα και παραμελεί τον ηγετικό της ρόλο.

Ο ΠΟΕ εξετάζει περιοδικά την εμπορική πολιτική των μελών του, όμως η συνεδρίαση που ήταν αφιερωμένη στις ΗΠΑ αποδείχτηκε ιδιαίτερα θυελλώδης καθώς άλλα μέλη κατήγγειλαν τους αμερικανικούς δασμούς καθώς και άλλα μέτρα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο μετά την ομιλία του Αμερικανού εκπροσώπου, ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΠΟΕ, Ζαγνκ Σιανγκτσέν, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους ως μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Ένας ηγέτης πρέπει να ενεργεί ως ηγέτης. Δεν πρέπει απλώς να βλέπει το περιορισμένο πεδίο των προσωπικών συμφερόντων του και σίγουρα δεν πρέπει να κάνει ο,τι θέλει θυσιάζοντας τους άλλους», είπε ο Ζανγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αμερικανική κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ο ΠΟΕ δεν αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την Κίνα, αφήνοντας το Πεκίνο να παρακάμπτει ατιμώρητο τους διεθνείς κανόνες που διέπουν το εμπόριο.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντένις Σι, επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να ζητά μεταρρυθμίσεις στον ΠΟΕ, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η Κίνα, η σημασία του ΠΟΕ θα μειώνεται διαρκώς.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος πρεσβευτής Μαρκ Φανχοϊκέλεν διαπίστωσε ότι «το πολυμερές εμπορικό σύστημα διέρχεται βαθιά κρίση και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο για κάποιους λόγους».

Ο Καναδάς και η Ιαπωνία κατήγγειλαν επίσης τους δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr