ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων
Τραμπ: «Μου το είπε η CIA» ότι ο Χαμενεΐ εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια ομοφυλοφιλική σχέση
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
WSJ: Ο Τραμπ ενδέχεται να στείλει 10.000 στρατιώτες μέχρι την επόμενη εβδομάδα
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε το Κόσοβο στη Σερβία, με την επιβολή δασμών της τάξης του 100% για τα εισαγόμενα προϊόντα από το Βελιγράδι, έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί αρνητικές συνέπειες στη σερβική οικονομία.
Οι εξαγωγές προς την Πρίστινα έχουν διακοπεί εντελώς με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα 2.662 σερβικές επιχειρήσεις που διακινούσαν τα προϊόντα τους στην αγορά του Κοσόβου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της Σερβίας, Ρασίμ Λάζιτς από την ημέρα της επιβολής των μέτρων μέχρι σήμερα οι άμεσες απώλειες για τη Σερβία ανέρχονται στα 34,6 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Λάζιτς επεσήμανε ότι η απόφαση του Κοσόβου οδήγησε στην αύξηση της παραοικονομίας και στην αναβίωση των δικτύων λαθρεμπορίας κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου πλειοψηφία αποτελεί ο σερβικός πληθυσμός.
Φαινόμενα λαθρεμπορίας παρατηρούνται και στο νότο όπου κάποια σερβικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (μπισκότα, σοκολάτες, απορρυπαντικά κ.α.) πωλούνται στη μαύρη αγορά.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι ετήσιες εμπορικές συναλλαγές Σερβίας – Κοσόβου έφταναν περίπου τα 460 εκατ. ευρώ.























































