Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος σε Πατούλη: Αναγκαία η εποικοδομητική συνεργασία Επιμελητηρίων-Περιφέρειας

Μίχαλος σε Πατούλη: Αναγκαία η εποικοδομητική συνεργασία Επιμελητηρίων-Περιφέρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναγκαία είναι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίων και Περιφέρειας τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ,παρουσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Πατούλη, εστιάζοντας στους τομείς που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

Η τοποθέτηση του Κ. Μίχαλου:

«Σας καλωσορίζουμε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ μια παραγωγική και γόνιμη θητεία στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στα επόμενα χρόνια αναλαμβάνει έναν κρίσιμο ρόλο. Αναλαμβάνει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την αναγέννηση των τοπικών οικονομιών μετά την κρίση. Για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού, για τη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί συνένωση δυνάμεων και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων.

Τα Επιμελητήρια είναι οι φορείς που εκπροσωπούν και εκφράζουν το παραγωγικό δυναμικό κάθε τόπου. Έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων και των αναγκών της αγοράς, αλλά και των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων.

Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η σύμπλευση και η συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων, της Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, μπορεί να παράγει χειροπιαστά οφέλη.

Μπορεί να συμβάλει στη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων.

Μπορεί να οδηγήσει στο σχεδιασμό στοχευμένων πολιτικών και μέτρων, αλλά και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους, με άμεσο αντίκρισμα στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Ένας τομέας που αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς, στο πλαίσιο αυτό, είναι η στήριξη της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας.

Γνωρίζετε ότι ως ΕΒΕΑ έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

o Με την ανάπτυξη αξιόπιστων δομών και δικτύων, όπως η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων.

o Με τη δημιουργία νέων θεσμών για την ανάδειξη της επιχειρηματικής καινοτομίας.

o Με την οικοδόμηση γόνιμων συνεργασιών με πανεπιστήμια, φορείς στήριξης της καινοτομίας και βεβαίως με φορείς της Αυτοδιοίκηση, όπως η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί σημαντικό αρωγό σε αυτή την προσπάθεια. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, έχουν διοργανωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, μια σειρά από σημαντικές δράσεις:

o Τα βραβεία Athens StartUp Awards για την επιλογή και βράβευση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων

o Το Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αθήνας, που πραγματοποιείται από το 2017 υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

o Και το Athens Business Women Forum που αφορά τη βράβευση δραστήριων και επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών και στελεχών.

Επίσης, έχει οργανωθεί η επιτυχημένη από κοινού συμμετοχή Περιφέρειας και ΕΒΕΑ σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις καινοτομίας.

Να σημειώσω, τέλος, ότι έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, το κοινό πρόγραμμα δράσης για το 2019, ύψους 190.000

Για εμάς η στήριξη της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

Χρειαζόμαστε περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες θα παράγουν προϊόντα και επιχειρήσεις υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν τα προσόντα των νέων ανθρώπων. Επιχειρήσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Είμαι βέβαιος ότι στο θέμα αυτό υπάρχει συναντίληψη μεταξύ μας. Και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί με ακόμη περισσότερες δράσεις, με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο επόμενο διάστημα.

Σαφώς υπάρχει πεδίο συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως:

o Η προσέλκυση επενδύσεων στην Αττική, σε τομείς όπως o τουρισμός και η αναψυχή

o Η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης, για την ενίσχυση της απασχόλησης, κ.ά.

Σε αυτά τα θέματα, το ΕΒΕΑ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Έχει σημαντική συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που μπορεί να συνεισφέρει, με σκοπό το σχεδιασμό αποτελεσματικών παρεμβάσεων.

Επίσης, με την ευκαιρία της παρουσίας σας εδώ, θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας σε μια σειρά από ευρύτερες διεκδικήσεις του ΕΒΕΑ, που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αττική. Αυτές αφορούν ειδικότερα:

o Την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου, με τη σύσταση Ειδικού Σώματος Δίωξης

o Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

o Την επιτάχυνση μεγάλων έργων και επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως: η επένδυση στο Ελληνικό, η αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Αθήνας, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα, η επέκταση του δικτύου του ΜΕΤΡΟ κλπ.

Και βεβαίως, είμαι βέβαιος ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και πολιτικών, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη:

o Μείωση της φορολογίας, αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, ολοκλήρωση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης.

o Εθνική πολιτική για τη μεταποίηση και για την ενίσχυση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

o Αναβάθμιση της Παιδείας και σύνδεση των πανεπιστημίων με τον κόσμο της παραγωγής.

Η Αττική είναι η πιο σημαντική περιφέρεια της χώρας. Μια περιφέρεια με μεγάλα προβλήματα, αλλά και με πολύτιμους θησαυρούς. Με τεράστιες δυνατότητες που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες.

Γνωρίζοντας τη σημαντική εμπειρία σας στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και το δυναμισμό που σας διακρίνει, είμαι βέβαιος ότι η επόμενη τετραετία θα είναι ιδιαίτερα παραγωγική.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θα είναι εδώ. Θα είμαστε πρόθυμοι για διάλογο και συνεργασία. Θα είμαστε χρήσιμοι, αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί σύμμαχοι, σε κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει την Αττική, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της μπροστά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πέθανε ξαφνικά ο τέως δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας σε ηλικία 56 ετών

Η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αθήνας – Είχε εκλεγεί με τον Μπακογιάννη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr