Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μίχαλος στον κεντρικό τραπεζίτη της Φινλανδίας Liikanen

Τι είπε ο Μίχαλος στον κεντρικό τραπεζίτη της Φινλανδίας Liikanen

Συνάντηση με τον κ. Erkki Liikanen πρώην Επίτροπο της ΕΕ και Διοικητή της Τράπεζας της Φινλανδίας είχε στο Ελσίνκι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο, ο κ. Μίχαλος με την ιδιότητά του και ως αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Liikanen για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ευρωπαϊκή επιμελητηριακή κοινότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο κ. Μίχαλος παρουσίασε και τις θέσεις των ελληνικών επιμελητηρίων για την αποτελεσματικότερη δράση των Ευρωεπιμελητηρίων και πρότεινε συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν για την ευρυθμότερη λειτουργία τους.

Ο κ. Μίχαλος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Liikanen για τα σημαντικά άλματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία, μετά και το τέλος των μνημονίων και ότι γίνονται όλες οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ένα φιλοεπενδυτικό κλίμα, ενώ ταυτόχρονα δίνεται μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι τα Ευρωεπιμελητήρια θα πρέπει να αναλάβουν δυναμικότερη δράση για τη δημιουργία μιας παραγωγικότερης και ανταγωνιστικότερης Ευρώπης, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να υπάρχει και μια σημαντικότερη προσέγγιση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, ώστε να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Ειδικότερα, για τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι απαιτούνται ουσιαστικότερες παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μην αδικούνται χώρες, όπως συνέβη στο παρελθόν με την Ελλάδα.

Αλλά κυρίως να δοθεί έμφαση στη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερευνα ΕΒΕΑ: Εντυπωσιακή βελτίωση του κλίματος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη – Τι πρέπει να γίνει στην πράξη

Νορβηγία και Φινλανδία σταματάνε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Παρέμβαση Μίχαλου στα Ευρωεπιμελητήρια για την τουρκική προκλητικότητα

Νορβηγία και Φινλανδία σταματούν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr