Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα με τιμή πάνω από 1 ευρώ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα με τιμή πάνω από 1 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πετρέλαιο Θέρμανσης,

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα βγει στην αγορά στα 1,02 ευρώ το λίτρο, περίπου 12 λεπτά φθηνότερο από τον Οκτώβριο του 2018. Όπως είναι φυσικό η τιμή μπορεί να είναι υψηλότερη (1,05 -1,07 ευρώ ) σε περιοχές μακριά από τα διυλιστήρια και μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά το 1,10 ευρώ στα νησιά όπου το κόστος μεταφοράς είναι υψηλότερο.

Όπως και σε κάθε χρονιά η αγορά πετρελαίου θέρμανσης συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο φέτος εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, οι καταναλωτές έχουν άλλο ένα λόγο να περιμένουν.

Στο υπουργείο οικονομικών γίνεται ένας αγώνας δόμους για να προλάβει να ανοίξει έγκαιρα η εφαρμογή για τις αιτήσεις αν είναι δυνατό και πριν το τέλος του μήνα.

Το επίδομα θα είναι αυξημένο φέτος κατά 10 εκατ. ευρώ, στα 67 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ, και θεωρείται ότι μέσα από ανακατανομές μπορεί να αυξήσει την επιδότηση ανά λίτρο από τα 16 λεπτά που ήταν το 2018, στα 19 ή 20 λεπτά του ευρώ.

Το δεύτερο νέο στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά για την περίοδο 2019 -2020 το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να εκταμιευτεί στο σύνολο του μέσα στο 2019 σε δύο δόσεις.

Η πρώτη θα αποτελεί προκαταβολή και θα δοθεί μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου και η δεύτερη θα είναι η εξόφληση μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Εκτός από την οριζόντια αύξηση αναμένεται να ληφθεί μέριμνα κυρίως για τις περιοχές της ζώνης 1 και 2 που αντιμετωπίζουν κατά τεκμήριο και τις μεγαλύτερες δαπάνες θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Έβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες, και την Φλώρινα ενώ η 2η ζώνη έχει την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και την Χαλκιδική.

Ενδεικτικά μπορούμε να πούμε ότι με τις αλλαγές που γίνονται, το επίδομα για ένα σπίτι 100 τμ στα Γρεβενά μπορούσε να φτάσει στα 400 ευρώ και για φέτος σχεδιάζεται να ανέλθει τουλάχιστον στα 500 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές

Μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω περικοπής της κρατικής επιδότησης

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στα καύσιμα η Ελλάδα – Έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

ΔΕΠΑ: Πώς να μειώσετε κατά 350 ευρώ ετησίως τους λογαριασμούς ρεύματος-θέρμανσης

Πετρέλαιο θέρμανσης: Νέα αύξηση μέσα στην επόμενη βδομάδα κατά 7 λεπτά το λίτρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr