Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές το 2020

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται αλλαγές το 2020
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τέλη Κυκλοφορίας,

Αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας το 2020. Ακριβότερα θα είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας οι αλλαγές που προγραμματίζονται θα έχουν στόχο την ανανέωση του παλαιού στόλου των οχημάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021 στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το σύστηµα των Τελών Κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων.

Πρέπει να ενσωµατωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νοµοθεσίας αναφορικά µε τους εκποµπές ρύπων, ενώ πρέπει να γίνει και δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαµβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια.

Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανοµής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας.

Επιδιώκουµε οι αποφάσεις µας να είναι αποτέλεσµα σωστής αξιολόγησης της υφιστάµενης κατάστασης αλλά και ορθής εκτίµησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών. Ως εκ τούτου, όταν είµαστε έτοιµοι θα προχωρήσουµε στις αποφάσεις µας».

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η δικαιότερη επιβάρυνση θα γίνει σε συνδυασμό με το στόχο της ανανέωσης των παλαιών αυτοκινήτων οπότε στα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα τα Τέλη Κυκλοφορίας θα αυξηθούν ενώ στα καινούρια με χαμηλές εκπομπές ρύπων θα μειωθούν ενώ αντίθετα και τα νέα αλλά ρυπογόνα μοντέλα το κόστος χρήσης θα αυξηθεί…

Μένει να δούμε τα κίνητρα που θα αποφασιστούν να δοθούν στα λεγόμενα «καθαρά» αυτοκίνητα και ποιο θα είναι το όφελος για τους καταναλωτές.

Για το θέμα των τελών κυκλοφορίας είχε μιλήσει προ ημερών και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, προαναγγέλλοντας φορολογικά κίνητρα.

Ο κ. Βεσυρόπουλος είχε αναφέρει πως εξετάζεται ένα πλάνο για μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης, για όσους αντικαταστήσουν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, ακόμη και τα εταιρικά.

Το μέτρο αυτό για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη νέα χρονιά.

Πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο προσανατολισμός σε καθαρά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας και κυρίως ηλεκτροκίνητα, σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ίδια και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Για το ύψος των φετινών τελών κυκλοφορίας μίλησε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα παραμείνουν ίδια με την περσινή χρονιά, βάζοντας τέλος έτσι στην παραφιλολογία που μιλούσε για αυξήσεις στα φετινά τέλη κυκλοφορίας 2020.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Πιθανή η παράταση πληρωμής έως το τέλος Φεβρουαρίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την πληρωμή τους

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν

Πώς θα πληρώσετε το Σαββατοκύριακο τις φορο-υποχρεώσεις που λήγουν στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr