Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπη με νέα συναλλαγματική κρίση η Τουρκία λόγω κορωνοϊού

Αντιμέτωπη με νέα συναλλαγματική κρίση η Τουρκία λόγω κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πανδημία του κορωνοϊού παρασύρει στη δίνη της την τουρκική οικονομία, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας νέας συναλλαγματικής κρίσης, καθώς οι ανησυχίες για ύφεση οδηγούν τη λίρα κοντά σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το εθνικό νόμισμα διεύρυνε τις απώλειές, φλερτάροντας με τα χαμηλά που είχε αγγίξει στη διάρκεια της συναλλαγματικής κρίσης του 2018, με την «κατρακύλα» να αντανακλά τις ανησυχίες των επενδυτών για τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού.

Η λίρα υποχώρησε στις 7,08 έναντι του δολαρίου, πολύ κοντά στο ναδίρ των 7,24 λιρών που είχε αγγίξει τον Αύγουστο του 2018.

Από τις αρχές του έτους έχει χάσει σχεδόν το 16% της αξίας της, εν μέσω των πιέσεων που προκαλεί η πανδημία του Covid-19, προκαλώντας περισσότερους από 3.400 θανάτους στη χώρα, αν και τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες ότι η Άγκυρα θα αρχίσει να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, αίροντας τους περιορισμούς στις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη σε επτά επαρχίες, ενώ από τις 11 Μαϊου επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, κουρεία και ορισμένα καταστήματα.

Η καθίζηση όμως του τουρισμού και το πάγωμα της δραστηριότητας ωθούν την οικονομία προς την ύφεση, ενώ οι πιέσεις που δέχεται η λίρα «καίνε» επικίνδυνα τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας, στις προσπάθειες για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr