Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιμέτωπη με ύφεση 11% η Γαλλία – Λεμέρ: «Έρχονται δύσκολες ημέρες»

Αντιμέτωπη με ύφεση 11% η Γαλλία – Λεμέρ: «Έρχονται δύσκολες ημέρες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γαλλική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαθιά ύφεση 11% φέτος, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, όπως παραδέχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομκών, Μπρούνο Λεμέρ, προειδοποιώντας ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες μέχρι την αναμενόμενη ανάκαμψη του 2020.

Η Γαλλία επέβαλε στα μέσα Μαρτίου ένα από τα πιο αυστηρά lockdowns στην Ευρώπη και άρχισε στις 11 Μαϊου να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς.

Καφέ, μπαρ και εστιατόρια ανέβασαν σήμερα για πρώτη φορά ρολά.

«Δεχθήκαμε ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του Covid-19, λάβαμε αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της υγείας του γαλλικού λαού, αλλά πρακτικά, η οικονομία βρέθηκε σε πλήρη ακινησία επί τρεις μήνες», ανέφερε ο κ. Λεμέρ σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Το τίμημα σε όλα αυτά είναι η θυσία της ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Λεμέρ, προσθέτοντας ότι ο επικαιροποιημένος προϋπολογισμός προβλέπει ύφεση 11% έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 8%.

Με περίπου 300.000 καφέ, μπαρ και εστιατόρια να ανοίγουν και πάλι σήμερα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου θα συνεχίσουν να επωφελούνται των μέτρων στήριξης από το ταμείο αλληλεγγύης έως τα τέλη του έτους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Παρισιού καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποφύγει μια σειρά πτωχεύσεων στον κλάδο λιανικής, αναζητώντας αγοραστές για μεγάλες αλυσίδες ειδών ένδυσης, όπως οι Camaieu, Conforama και La Halle, που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα στήριξης για τουρισμό και αυτοκινητοβιομηχανίες, ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα για τη βιομηχανία αεροδιαστημικής και κατασκευαστικό κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr