Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρακύλα δίχως τέλος για την τουρκική λίρα – Διολίσθησε στις 8,17 λίρες ανά ευρώ

Κατρακύλα δίχως τέλος για την τουρκική λίρα – Διολίσθησε στις 8,17 λίρες ανά ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολάριο, Ευρώ, Τουρκία,

Βαριές είναι οι απώλειες που καταγράφει για μια ακόμα φορά η τουρκική λίρα, η οποία διολισθαίνει επικίνδυνα ξανά προς το ψυχολογικό όριο των 7 λιρών ανά δολάριο.

Το απόγευμα της Τρίτης η ισοτιμία της με το δολάριο διαμορφώνεται στις 6,96543 λίρες ανά δολάριο σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας.

Παράλληλα η ισοτιμία της σε σχέση με το ευρώ διαμορφώνεται στις 8,17238 λίρες ανά ευρώ.

Η τουρκική λίρα δέχεται πιέσεις από την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ, την ώρα που η ανησυχία γύρω από πιθανές επιπτώσεις για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο απασχολεί τους ξένους επενδυτές στη χώρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τη Δευτέρα οι τουρκικές τράπεζες πούλησαν τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα, ενώ την Τρίτη προχώρησαν σε πωλήσεις 1,5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μαζικές εκροές και τη ζήτηση για ξένο νόμισμα, καθώς αυξάνεται το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τον τελευταίο χρόνο έχουν εγκαταλείψει τα ομόλογα σε τουρκική λίρα κεφάλαια άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Ο Χακάν Φιντάν διαβάζει αρχαίους Έλληνες μήπως και καταλάβει το ασιανό του τουρκεμένο κεφάλι τι του συμβαίνει

Έπεσε ελικόπτερο του Κατάρ – 7 νεκροί Καταριανοί και Τούρκοι

Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr