Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην άβυσσο η τουρκική λίρα: 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 8,1280 τουρκικές λίρες

Στην άβυσσο η τουρκική λίρα: 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 8,1280 τουρκικές λίρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολάριο, Τουρκία, Χρηματιστήριο,

Ο κατήφορος για την τουρκική λίρα συνεχίζεται, με την ισοτιμία της έναντι του αμερικανικού δολαρίου να σημειώνει σήμερα Τρίτη νέο ιστορικό χαμηλό, με τις γεωπολιτικές εντάσεις και την άρνηση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκιά της την περασμένη εβδομάδα, να έχουν πληγώσει το τουρκικό νόμισμα.

Περί τις 09.20 π.μ. ώρα Ελλάδος η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έχει εκτιναχθεί στο 8,1280, σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά το κλείσιμο της Δευτέρας στο 8,0900.

Οι εντάσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η διένεξη με την Ελλάδα για τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχουν πλαισιώσει με ζοφερές προοπτικές την Τουρκία.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 10,25% την περασμένη Πέμπτη και αύξησε το όριο ρευστότητας στο 14,75%, λέγοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών μετά από βήματα για τον περιορισμό των κινδύνων του πληθωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Ιράν: «Μηδενική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ» – Οι «παραγωγικές συνομιλίες» του Τραμπ «ψευδείς ειδήσεις» και «ψυχολογικές επιχειρήσεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr