Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κορωνοϊός προκαλεί νέα κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο κορωνοϊός προκαλεί νέα κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τριγμούς στο Χρηματιστήριο Αθηνών προκαλεί ο κορωνοϊός, καθώς συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή η κατρακύλα του γενικού δείκτη κάτω από τις 600 μονάδες.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα φαίνεται να προκαλούν τρόμο στους επενδυτές.

Η αβεβαιότητα επηρεάζει τους επενδυτές και η βουτιά του Χρηματιστηρίου χθες ήταν ενδεικτική της αδυναμίας της εγχώριας κεφαλαιαγοράς να απορροφήσει μέρος των κραδασμών, ειδικά σε μια περίοδο με αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο.

Σήμερα ανακοινώνεται και το σχέδιο δράσης της ελληνικής κυβέρνησης, διάρκειας ενός μήνα, που αποσκοπεί στην ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στη δίνη του οποίου βρίσκεται η Ευρώπη, με τη Γαλλία και τη Γερμανία να έχουν ήδη ανακοινώσει η μία καθολικό και η άλλη μερικό lockdown.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε καθοδικά και τα επίπεδα των 560 μονάδων και στις 11.00, διαμορφώνεται στις 556,12 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,56%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,26%.

Ο κορωνοϊός και οι μετοχές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (+1,38%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,23%), της Ελλάκτωρ (-3,03%), της Μυτιληναίος (-2,87%) και της Jumbo(-2,86%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+0,49%) και της Τεχνολογίας (+0,17%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των τροφίμων (-1,98%) και των Τραπεζών (-1,82%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 38 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +9,32% και Q&R+5,45%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παϊρης -11,62% και Πειραιώς -7,23%.

Πτώση και στην Ευρώπη

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί εν μέσω των νέων περιορισμών για την ανάσχεση της πανδημίας στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.

Γερμανία και Γαλλία προχωρούν σε μαζικά lockdown σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ η Ε.Ε. συνολικά σχεδιάζει να χρηματοδοτεί τη μεταφορά ασθενών με Covid-19 από χώρα σε χώρα προκειμένου να μην γονατίσουν τα εθνικά συστήματα υγείας, καθώς τα κρούσματα εκτοξεύονται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,6% στις 10.14 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς πτώση άνω του 6%, η οποία θα μπορούσε να είναι η χειρότερη τέτοια υποχώρηση από τη βουτιά κατά 18% στα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι αγορές σταθμίζουν τον κίνδυνο των αντιποίνων μετά τα χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr