Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως τις 20 Ιανουαρίου οι υποβολές αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής

Έως τις 20 Ιανουαρίου οι υποβολές αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πορεία υλοποίησης το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – Ως τις 20 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει έμπρακτα τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 250.000.000€,για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω covid.

Από το ποσό αυτό, τα 50 εκ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 9 άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχει διευρυνθεί ο κατάλογος των ΚΑΔ επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ επιπλέον έχει δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και στις επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως πληττόμενες, ενώ έχουν περιληφθεί και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυο franchise, shop in shop ή δίκτυο πρακτόρευσης.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί από χιλιάδες ενδιαφερόμενους, κρίθηκε σκόπιμο να παραταθεί ως τις 20 Ιανουαρίου 2021, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη νέα παράταση που δόθηκε και να υποβάλουν αίτηση, μπορούν να το κάνουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ependyseis.gr/mis ή να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής.

Επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα λάβουν ενίσχυση ανάλογα με το μέγεθος τους που θα κυμαίνεται από 5.000€ ως 40.000€.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και την Αττική, στηρίζουμε έμπρακτα, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους.

»Σε αυτή τη συγκυρία, θέλουμε κανείς να μην μείνει πίσω, κανείς να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος.

»Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, για να πετύχουμε το στόχο μας.

»Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr