Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα για απάτη με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία

Έρευνα για απάτη με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,

Χιλιάδες μηνύσεις κατά της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex υπέβαλαν Τούρκοι χρήστες της που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή να αποσύρουν τα χρήματά τους, δήλωσε την Πέμπτη δικηγόρος τους.

Η εταιρεία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα μείνει κλειστή για τέσσερις έως πέντε ημέρες, επειδή βρίσκεται σε διαδικασία πώλησής της.

Οι χρήστες, όμως, εξέφρασαν στο Twitter ανησυχία ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα απάτης, με τα σχόλιά τους να αναπαράγονται εκτεταμένα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Thodex ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης δεν είναι αληθή.

«Παγκόσμια γνωστές τράπεζες και επενδυτικά ταμεία, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη συμφωνία, θέλουν να επενδύσουν στην εταιρεία μας και πρότειναν μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση.

»Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι συναλλαγές πρέπει να διακοπούν και η διαδικασία πώλησης πρέπει να ολοκληρωθεί», σημείωσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση κρυπτογραφικών στοιχείων ενεργητικού (crypto assets) για πληρωμές – ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της τιμής του bitcoin 14% το σαββατοκύριακο.

Η τουρκική κεντρική τράπεζα επικαλέσθηκε «μη ανακτήσιμες» ζημιές και κινδύνους στις συναλλαγές ως λόγους για την απαγόρευση.

Ο δικηγόρος, Ογκούζ Εβρέν Κιλίτς, είπε ότι έλαβε εντολή από χρήστες την Τετάρτη και ότι αυτοί υπέβαλαν μήνυση για λογαριασμό πολλών ανθρώπων στην ‘Αγκυρα.

Σημείωσε, επίσης, ότι και χιλιάδες άλλοι σε όλη τη χώρα έχουν καταθέσει μηνύσεις.

«Δεν είναι ξεκάθαρο που οδηγείται αυτό.

»Υπάρχουν χιλιάδες μηνύσεις που έγιναν από πολλά μέρη της Τουρκίας», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα έχει 400.000 χρήστες, από τους οποίους οι 391.000 είναι ενεργοί.

Ο Κιλίτς ανέφερε ότι μία προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Thodex, Φατίχ Οζέρ, είχε φύγει από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Τρίτης.

«Θα υποβάλουμε αμέσως αγωγή στο δικαστήριο για καταναλωτικές διαφορές.

»Οι δύο διαδικασίες – μηνύσεις και αγωγή – θα προχωρήσουν ταυτόχρονα», είπε.

Εισαγγελικό γραφείο στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τη Thodex λόγω καταγγελιών ότι η πλατφόρμα οδήγησε στη «θλίψη πολλών πολιτών».

Χρήστες κατήγγειλαν ότι ο Οζέρ μπορεί να έχει πάρει μαζί του τα χρήματά τους, που χρησιμοποιούνται για τις συναλλαγές στην πλατφόρμα, όταν έφυγε από τη χώρα.

Ο Κιλίτς είπε ότι οι ανησυχίες για την εξαπάτηση των χρηστών θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ρυθμίσεις, αλλά οι απαγορεύσεις του τύπου που επέβαλε η κεντρική τράπεζα δεν θα αποτελούσαν λύση.

«Είπαμε σε συναντήσεις με διάφορες κρατικές Αρχές ότι πρέπει να υπάρξει ένας νόμος για ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού και ότι πρέπει να υπάρξουν νομικές ρυθμίσεις», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr