ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κριστίν Λαγκάρντ, Μετάλλαξη Δέλτα,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που τροφοδοτείται από την παραλλαγή «Δέλτα» της Covid-19 συνιστά «αυξανόμενη πηγή ανησυχίας» για την οικονομία της ευρωζώνης.
«Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης είναι σε καλό δρόμο», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να ρίχνει σκιά, πολύ περισσότερο που η παραλλαγή «Δέλτα» συνιστά αυξανόμενη πηγή αβεβαιότητας.
Η αύξηση των μολύνσεων, που οφείλεται σε αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος, μπορεί να σταματήσει την ανάκαμψη «στις υπηρεσίες, κυρίως στον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο», πρόσθεσε.
Οι αβεβαιότητες αυτές ενισχύουν την ΕΚΤ στην απόφασή της να διατηρήσει την προσαρμοστική νομισματική της πολιτική.
«Πρέπει να διατηρήσουμε ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης για όλους τους τομείς της οικονομίας την περίοδο της πανδημίας.
»Είναι βασικό η τρέχουσα ανάκαμψη να μετατραπεί σε διαρκή ανάπτυξη και για να αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στον πληθωρισμό», επέμεινε η κ. Λαγκάρντ στο τέλος συνεδρίασης του συμβουλίου των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, η ΕΚΤ διατήρησε τα βασικά της επιτόκια στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο και το σύνολο του έκτακτου μηχανισμού στήριξης της οικονομίας.
Η Πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι δεν προβλέπει αύξηση των ιστορικά χαμηλών επιτοκίων της τράπεζας πριν δει τις προοπτικές του πληθωρισμού «διαρκώς» να φθάνουν τον νέο στόχο της τράπεζας που έχει οριστεί στο 2%.
«Η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει δυναμικά. Ωστόσο οι προοπτικές συνεχίζουν να εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και την πρόοδο του εμβολιασμού», εκτίμησε επίσης η Λαγκάρντ.























































