Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επαφές Μίχαλου με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη

Επαφές Μίχαλου με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικές επαφές με εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων και επιχειρηματίες της ομογένειας στις ΗΠΑ, για την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα, είχαν στην Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, στο περιθώριο του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου με θέμα “Μια εποχή ευκαιριών” που διοργάνωσε η CAPITAL LINK και η NYSE EURONEXT και πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕ είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους της Morgan Stanley και της Deutsche Bank, στους οποίους ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, εστιάζοντας στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στην αδυναμία πρόσβασης τους στη τραπεζική χρηματοδότηση.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιμελητηριακής κοινότητας, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα το υψηλότερο ποσοστό απορρίψεων για χρηματοδότηση στην Ευρωζώνη, με ποσοστό περίπου 45%, που είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου. Και ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, πέρα από το υψηλό κόστος της χρηματοδότησης, είναι η συνεχής αυστηροποίηση των μη επιτοκιακών όρων, με τις απαιτήσεις των τραπεζών για εμπράγματες εξασφαλίσεις να φθάνουν συχνά σε υπερβολικά επίπεδα. Και αυτό συμβαίνει γιατί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μπορεί εν μέρει να αντιμετώπισε το πρόβλημα της φερεγγυότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά δεν ενίσχυσε την ικανότητά του να στηρίξει με επαρκή κεφάλαια τις επιχειρήσεις.

Οι κ.κ. Μίχαλος και Αγνιάδης τόνισαν στους εκπροσώπους των τραπεζικών οργανισμών την αναγκαιότητα να επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά γενικότερα στον ευρωπαϊκό νότο, επαναλαμβάνοντας την πρόταση για άμεση ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη.

Στις επαφές που είχαν με επιχειρηματίες της ομογένειας, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΕ αναφέρθηκαν στην πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό σκέλος, καθώς και στην προσπάθειά της να διαμορφώσει ξανά το προφίλ ενός ελκυστικού και φιλόξενου προορισμού για επενδύσεις. Οι κ.κ. Μίχαλος και Αγνιάδης επεσήμαναν στους ομογενείς επιχειρηματίες ότι το τελευταίο διάστημα έχουν υλοποιηθεί ή ανακοινωθεί μεγάλης κλίμακας επενδύσεις από επιχειρήσεις και funds όπως: Fairfax, Rhone Capital, Dufry, Diamond Resorts, Qatar Petroleum, Arabsat, PSP Investments, Dogus, Third Point, Donskoy, Payne, York Capital, Cosco, Huwaei, ZTE, PhilipMorris, SAP, Hewlet Packard, Procter & Gamble, Unilever κ.α. και τους κάλεσαν να δώσουν και αυτοί δυναμικά το παρών στη προσπάθεια αυτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση το 1993

Το FBI ερευνά τον δήμαρχο Ν. Υόρκης εάν «συνωμότησε με την τουρκική κυβέρνηση ή Τούρκους πολίτες»

Ιατρικό επίτευγμα: Για πρώτη φορά μεταμόσχευση ολόκληρου οφθαλμικού βολβού σε ασθενή στις ΗΠΑ

Süddeutsche Zeitung: «Αλώβητη» η δημοτικότητα του Τραμπ παρά τις κατηγορίες

Συνελήφθη φοιτητής που απειλούσε ότι «θα βιάσει και θα δολοφονήσει» Εβραίους στο Πανεπιστήμιο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr