ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Τουρκία από την έναρξη της πανδημίας

3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Τουρκία από την έναρξη της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολικά 3,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Τουρκία από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19, με τις γυναίκες να έχουν πληγεί περισσότερο, ανέφερε το «Stockholm Center for Freedom», επικαλούμενο στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Ερευνητικό Κέντρο της Συνομοσπονδίας Επαναστατικών Εργατικών Ενώσεων (DİSK-AR).

Η έκθεση του DİSK-AR αναφέρει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας έγιναν πιο εμφανείς μετά από ενάμιση χρόνο, με σημαντική απώλεια εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας.

Το 15,5% των γυναικών έχασαν τη δουλειά τους, το 12,4% των ανδρών έμειναν άνεργοι από την αρχή της πανδημίας.

Μιλώντας στον ιστότοπο ειδήσεων Duvar, η πρόεδρος της DİSK-AR, Αρζού Τζερκέζογλου (Arzu Çerkezoğlu) είπε ότι η πανδημία είχε ισχυρότερο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας από ό,τι αρχικά πίστευαν.

«Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδήματος στην τουρκική ιστορία», είπε.

«Οι γυναίκες, που ήταν ήδη θύματα διακρίσεων στην αγορά εργασίας, έχουν υποφέρει περισσότερο από την πανδημία».

Η Τζερκέζογλου πρόσθεσε ότι ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται χωρίς κοινωνική ασφάλιση αυξήθηκε δραματικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Δυστυχώς, οι κυβερνητικές πολιτικές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα δεν είναι επαρκείς.

»Έχουμε γίνει μάρτυρες ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η εκμετάλλευση των εργαζομένων, με πολύωρο ωράριο και χαμηλούς μισθούς, έχει αυξηθεί δραματικά».

Ο Μαχμούτ Τανάλ, βουλευτής από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δήλωσε ότι η ανεργία έχει πλήξει πολύ την τουρκική αγορά εργασίας.

«Η κυβέρνηση λέει ότι η οικονομία σημείωσε ανάπτυξη 21,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν συμπίπτουν με τα οικονομικά προβλήματα των απλών ανθρώπων», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr