Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Λαγκάρντ – Χαρδούβελη στην Ουάσιγκτον για μια νέα “σχέση”

Συνάντηση Λαγκάρντ – Χαρδούβελη στην Ουάσιγκτον για μια νέα “σχέση”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να διαπραγματευθεί μια νέα «σχέση» με το ΔΝΤ θα επιδιώξει, την Κυριακή, στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη συνάντηση που θα έχει με την επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Χαρδούβελης, που συνοδεύεται από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου, φθάνει το Σάββατο το βράδυ στην Ουάσινγκτον και την Κυριακή θα συναντηθεί με την κ. Λαγκάρντ , τον υπεύθυνο του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση θα γίνει συζήτηση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και το δημόσιο χρέος, αλλά το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει είναι η δυνατότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Τις προηγούμενες μέρες πάντως, τόσο η κ. Λαγκάρντ, όσο και ο κ. Τόμσεν έκαναν επικριτικές δηλώσεις σχετικά με την «πρόθεση» αυτή της Ελλάδας, η με κ. Λαγκάρντ να αναφέρει λίγο-πολύ ότι δεν είναι στο χέρι της Ελλάδας η αποδέσμευση της, καθώς χρωστά στο ταμείο και τον κ. Τόμσεν να λέει ότι επισήμως η Ελλάδα δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα ζητήσει επισήμως την απεμπλοκή του ΔΝΤ, αλλά τοποθετούν την ενέργεια αυτή μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των στρες τεστ των τραπεζών, στις 26 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προϊδέασε για τις κινήσεις της κυβέρνησης του, στο θέμα,, λέγοντας ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αναφέρθηκε σε νέο μνημόνιο αλλά στο ενδεχόμενο μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ώστε να είναι ασφαλέστερη η έξοδός της στις αγορές.

«Σίγουρα δεν μιλάμε για μνημόνιο, αλλά για μετά-μνημόνιο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

ΠΑΣΟΚ: Πήγαν ή όχι από την ΝΔ να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;

ΕΣΤΙΑ: «Το sms Μαρέβας προς Μαρινάκη: “Να τα βρούμε, άκου τους Υπουργούς!”»

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr