ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bloomberg: Η τουρκική λίρα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό επίπεδο – Η γεωπολιτική ενισχύει το αρνητικό κλίμα

Bloomberg: Η τουρκική λίρα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό επίπεδο – Η γεωπολιτική ενισχύει το αρνητικό κλίμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Τουρκία,

Το Bloomberg σε ρεπορτάζ με τίτλο Turkey’s Defenseless Lira Slides to Weakest Since 2021 Crisis μεταδίδει ότι η τουρκική λίρα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό επίπεδο από την πτώση στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς η απότομη μείωση των αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας και η ανορθόδοξη νομισματική πολιτική της άφησαν το νόμισμα όλο και περισσότερο εκτεθειμένο εν μέσω αντιπαράθεσης με τους συμμάχους της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι η γεωπολιτική ενισχύει το αρνητικό κλίμα, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν αντιτάχθηκε στις προσπάθειες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα να εμποδίσει την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

«Η επιδείνωση της εξωτερικής χρηματοοικονομικής θέσης, η αύξηση του πληθωρισμού, η περαιτέρω αποσταθεροποίηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, η πολιτική απόκλιση με τη Δύση στο ΝΑΤΟ και η αδυναμία της τουρκικής κεντρικής τράπεζας να αλλάξει την πολιτική για να επηρεάσει τις μακροοικονομικές εξελίξεις, σημαίνει ότι η τουρκική λίρα πρέπει να υποτιμηθεί, για να εξισορροπηθούν οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις», δήλωσε ο Σιμόν Χάρβεϊ (Simon Harvey), επικεφαλής ανάλυσης στη Monex Europe Ltd.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr