ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Άγγιξε το 80% ο πληθωρισμός

Τουρκία: Άγγιξε το 80% ο πληθωρισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πληθωρισμός, Τουρκία,

H πρωτοφανής αύξηση του κόστους σε τρόφιμα και μεταφορές εκτοξεύει τον πληθωρισμό στην Τουρκία σχεδόν στο 80%. Πρόκειται για ρεκόρ των τελευταίων 24 ετών.

Οι ντόπιοι στην Αττάλεια αποφεύγουν τα σουπερμάρκετ λόγω των υψηλότερων τιμών και κάνουν τα ψώνια τους στην λαϊκή αγορά της Τερίκοβα όπου τα περισσότερα προϊόντα είναι πολύ φθηνότερα.

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία ωστόσο καθιστά απλησίαστες για πολλές οικογένειες και αυτές τις πιο προσιτές τιμές.

Ο καλπάζων πληθωρισμός φέρνει σε δεινή οικονομική θέση ολοένα και περισσότερους Τούρκους με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Ο Χάνκαν, πωλητής στην υπαίθρια αγορά της Αττάλειας, περιγράφει την κατάσταση ως εξής:

«Παλαιότερα τα κουζινικά που πουλούσα εδώ είχαν μια λίγο-πολύ σταθερή τιμή.

»Τώρα όμως η τιμή έχει τριπλασιαστεί και το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα προϊόντα, όπως ο ρουχισμός ή τα είδη υγιεινής, στα οποία οι τιμές είναι πλέον απίστευτα ψηλές».

«Ο κόσμος αγοράζει όλο και λιγότερα»

Οι καταναλωτές που έρχονται στη λαϊκή λένε ότι οι τιμές αλλάζουν πλέον κάθε εβδομάδα.

Tην ώρα που τα μεταφορικά αυξάνονται συνεχώς, οι περισσότεροι πωλητές μετακυλούν αναγκαστικά το κόστος στους καταναλωτές.

Ο πωλητής Μουράτ λέει σχετικά: «Όσο αυξάνονται οι τιμές, ο τζίρος μας μειώνεται και αυξάνονται οι δαπάνες μας.

»Το κόστος έχει αυξηθεί και λόγω των υψηλότερων τιμών καυσίμων.

»Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση θέλουμε να αυξήσουμε τον τζίρο, αλλά ο κόσμος αγοράζει συνεχώς λιγότερα τώρα που η αγοραστική του δύναμη έχει μειωθεί λόγω των τιμών. Δεν ψωνίζει ο κόσμος όπως παλιά».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Gezici, περισσότερο από το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, καθώς η αγορά κρέατος και φρούτων έχει γίνει πολυτέλεια στην Τουρκία.

Στέφανος Γεωργακόπουλος (CCTV, dpa) – Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις

Ερωτήματα για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία: «Υπερβολικά φιλικός με την Άγκυρα;»

Η Σομαλιλάνδη στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου καταγγέλλει τον «έρωτα» της φιλοτουρκικής Σομαλίας με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι ένας αντισημίτης δικτάτορας που σφάζει Κούρδους και κατέχει τη μισή Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr