Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Φρένο” στις προσδοκίες για το πλεόνασμα, προέχει η συμφωνία με την τρόικα και η δόση

“Φρένο” στις προσδοκίες για το πλεόνασμα, προέχει η συμφωνία με την τρόικα και η δόση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Τρόικα,

Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα που ξεκινά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την 10η Μαρτίου στην Αθήνα, οπότε και θα έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για τα διαρθρωτικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα νομοθετήσει όλες τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που έχουν μείνει εκκρεμή, με αιχμή τη λίστα του ΟΟΣΑ, αναφέρει ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής.

Εφόσον ικανοποιηθούν οι όροι, αποφασίζεται η εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας θα είναι 8,8 δισ. ευρώ και θα καλύψει μεγάλο μέρος των λήξεων ομολόγων του Μαΐου που φτάνουν σε 9,8 δισ. ευρώ. Η διαφορά θα καλυφθεί με το 30% του πλεονάσματος, με έκδοση εντόκων γραμματίων ή με «προκαταβολή» από τη δόση του β’ τριμήνου του 2014.

Μέχρι το απόγευμα που αρχίζουν οι συναντήσεις με την τρόικα, πρόκειται να διαμορφωθεί η «ενιαία κυβερνητική στάση» για την απελευθέρωση του γάλακτος και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

“Φρένο” στις προσδοκίες για το πλεόνασμα

Κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, έσπευσε να φρενάρει τις προσδοκίες για το πλεόνασμα. Ερωτώμενο εάν θα διανεμηθεί το 70% του πλεονάσματος για τη στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων είπε ότι «προέχει η συμφωνία με την τρόικα και ότι θα πρέπει ακόμα να προσμετρηθεί η βιωσιμότητα του πλεονάσματος των επόμενων ετών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

Στο έλεος της ακρίβειας αφήνει τους Ευρωπαίους το Eurogroup: Τέλος στα οριζόντια μέτρα στήριξης

Τζεντιλόνι: Σημαντική πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Eurogroup: Eπιτυχής η 9η αξιολόγηση της Ελλάδας

Σταϊκούρας: Αναγκαία η συνέχιση της δημοσιονομικής χαλάρωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr