Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μείωση κατά 15 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο του 2023 (έναντι αύξησης έναντι αύξησης κατά 2,318 δισ. ευρώ τον Μάρτιο) σημείωσαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως προκύπτει, οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,129 δισ. ευρώ, ενώ των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 1,144 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΤτΕ, η μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 42 εκατ. ευρώ, τον Απρίλιο του 2023, έναντι θετικής καθαρής ροής 2.979 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2023.

ΙΙ.1 Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση

Αύξηση κατά 57 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2023, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 661 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 1,7% από 3,2% τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2 Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

Μείωση κατά 15 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2023, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 2.318 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,7% από 4,5% τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2.1 Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Μείωση κατά 1.144 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2023, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.581 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,6% από 7,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE μειώθηκαν κατά 1.153 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 2.180 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 9 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 600 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2.2 Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αύξηση κατά 1.129 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2023, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 738 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 3,7% από 3,6% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Αστυνομικός αποχώρησε από την ΕΛΑΣ με καταθέσεις… 3,5 εκατ. ευρώ

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Αλλαγές σε δάνεια, servicers και εξωδικαστικό μηχανισμό

Δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια οι καταναλωτές και τρώνε από τα έτοιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr