Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Χαβάη το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του πλανήτη

Στη Χαβάη το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Χαβάη θα φτιαχτεί το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο του πλανήτη όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, το σχέδιο είναι να επεκταθεί το Θαλάσσιο Εθνικό Μνημείο Παπαχαναουμοκουακάια της Χαβάης, έτσι ώστε να καλύπτει περίπου 1.500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους και θάλασσας, σχεδόν 50 φορές μεγαλύτερο από την επιφάνεια των νησιών της Χαβάης.

Η κίνηση αυτή θα υπογραμμίσει το βαθμό με τον οποίο ο Ομπάμα έχει επικεντρωθεί σε ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, αναφέρουν οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στοχεύει στην προστασία υποβρύχιων βιοτόπων και κοραλλιογενών υφάλων

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην προστασία υποβρύχιων βιοτόπων και κοραλλιογενών υφάλων που φιλοξενούν πάνω από 7.000 θαλάσσια είδη, συμπεριλαμβανομένων των απειλουμένων θαλάσσιων χελωνών και φαλαινών.

Η θέσπιση του προστατευόμενου πάρκου θα απαγορεύσει την εμπορική αλιεία και τη γεώτρηση σε αυτή την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Επιπλέον, θα προταθούν εθελοντικοί περιορισμοί σχετικά με την πλοήγηση μέσα από ορισμένες περιοχές.

Το Θαλάσσιο Εθνικό Μνημείο Παπαχαναουμοκουακάια ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους πριν από 10 χρόνια ως Θαλάσσιο Εθνικό Μνημείο των Βορειοδυτικών Νησιών της Χαβάης.

Αργότερα μετονομάστηκε στη σημερινή του ονομασία προς τιμήν δύο θεών της Χαβάης, Παπαχαναουμόκου και Γουακέα, το ανδρόγυνο που οι ντόπιοι πιστεύουν ως κυρίαρχους της Γης και του ουρανού, αντίστοιχα.

Αρχικά το θαλάσσιο καταφύγιο κάλυπτε 362.080 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά τώρα θα εκτείνεται ως το δυτικό άκρο των χωρικών υδάτων των ΗΠΑ.

Το πάρκο χαρακτηρίστηκε επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2010.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr