Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πού απαγορεύτηκαν και με το νόμο οι πλαστικές σακούλες

Πού απαγορεύτηκαν και με το νόμο οι πλαστικές σακούλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νομοσχέδιο για να απαγορευτούν οι πλαστικές σακούλες και άλλα αναλώσιμα δοχεία υπερψήφισε η πολιτεία του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Ο νόμος τέθηκε επίσημα σε ισχύ μετά την υπογραφή από τον αντικυβερνήτη της πολιτείας Μπράιαν Κάλλεϋ την Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο πέρασε ώστε να προλάβει τις τοπικές κυβερνήσεις από το να θέσουν σε εφαρμογή ξεχωριστά διατάγματα για την απαγόρευση ή τον φόρο των συσκευασιών μίας χρήσης.

Για παράδειγμα, η επαρχία Γουώστεναου σκόπευε να εφαρμόσει χρέωση 10 σεντ για κάθε πλαστική, αλλά και χάρτινη σακούλα το 2017.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της περιφέρειας Ανν Άρμπορ, Τζεφ Έργουιν, ηγήθηκε της αντιπολίτευσης εναντίον του νομοσχεδίου αναφέροντας πως το «νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μία επίθεση στον τοπικό έλεγχο και την αυτονομία».

Το νομοσχέδιο όμως εντέλει πέρασε, με 52 ψήφους υπέρ και 46 κατά, και στη συνέχεια πέρασε και από τη Γερουσία με ψήφους 25-12, με αποτέλεσμα να υπογραφεί από τον αντικυβερνήτη, καθώς ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ βρισκόταν εκτός πολιτείας με την οικογένειά του.

Το νομοσχέδιο είχε υποστηριχθεί από την Ένωση Εστιατορίων της Πολιτείας Μίσιγκαν, η οποία χαρακτήρισε την υπογραφή του ως μεγάλη νίκη.

Ο νέος νόμος επιτρέπει στα εστιατόρια και τους λιανοπωλητές που ανήκουν σε αλυσίδες επιχειρήσεων να μη χρειάζεται να συμμορφώνονται με ένα συνονθύλευμα διαφορετικών τοπικών διαταγμάτων και κανονισμών, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων της ένωσης, Ρόμπερτ Ο’Μίρα.

«Με πολλά από τα μέλη μας να διατηρούν τοποθεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία, η ενιαία πολιτική ήταν μία επιτακτική ανάγκη ώστε να αποφευχθεί η προστιθέμενη πολυπλοκότητα στις καθημερινές εργασίες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr