ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε «γίγαντας» προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών στα Σκόπια

Βρέθηκε «γίγαντας» προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ελέφαντας, Σκόπια,

Απίστευτη ανακάλυψη στα Σκόπια αφού βρέθηκε προϊστορικός ελέφαντας 8 εκατομμυρίων ετών σε χωράφι.

Ένας Σκοπιανός ανακάλυψε απολιθώματα από τον τεράστιο σκελετό προϊστορικού ελέφαντα, ενός ζώου, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προϋπήρξε των μαμούθ.

Οι παλαιοντολόγοι που εξέτασαν τα ευρήματα, ακολούθησαν τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προκειμένου να ορίσουν την «ηλικία» των απολιθωμάτων.

Τα αποτελέσματα που έβγαλαν τα τεστ, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Τα απολιθώματα ελέφαντα που βρέθηκαν στο χωράφι των Σκοπίων, ήταν ηλικίας 8 εκατ. ετών.

Η αναφορά για τα ευρήματα κινητοποίησαν άμεσα παλαιοντολόγους από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιστήμονες από το Εθνικό Μουσείο Επιστημών των Σκοπίων και από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Σόφιας, μελέτησαν τα δείγματα και κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αξιολογήσουν το μέγεθος του τεράστιο ζώου.

Όπως ανακοίνωσαν, τα απολιθώματα προέρχονται από προϊστορικό ελέφαντα, που έζησε πριν από 8 εκατ. χρόνια, την εποχή του Μειοκαίνου, στη σημερινή περιοχή Dolni Disan, στο κέντρο των σημερινών Σκοπίων.

Το βάρος του ήταν σχεδόν 10 τόνοι και η ηλικία του ήταν περίπου 50 ετών.

Κατά τη διάρκεια του Μειοκαίνου, η περιοχή που βρέθηκε το απολίθωμα ήταν σαβάνα και το κλίμα έμοιαζε πολύ με εκείνο της σημερινής Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σερβία: Οι φοιτητές έκαναν κόμμα και κατεβαίνουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Οκτωβρίου – Στο ψηφοδέλτιο και ο Μποντίρογκα

Ο Νίκος Δένδιας στη Ρώμη για τις φρεγάτες FREMM και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Who is Arben Llalla, who pretends to be the “imaginary hero” of the Turco-Albanians and “targets” Greeks of Northern Epirus

Ποιος είναι ο Αρμπέν Λλάλλα που παριστάνει τον «φανταστικό ήρωα» των Τουρκαλβανών και «στοχοποιεί» Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Peace is not deterrence: “You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war”

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr