Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιγάντιες «σφήκες δολοφόνοι» από την Ασία εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ

Γιγάντιες «σφήκες δολοφόνοι» από την Ασία εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν κάποιος πίστευε ότι το 2020 δεν θα μπορούσε να επιφυλάσσει κανένα άλλο κακό μετά τον κορωνοϊό, καλό θα ήταν να κρατά μικρό καλάθι καθώς έχουμε μήνες μπροστά μας μέχρι το τέλος του έτους και, ήδη, μια είδηση από τις ΗΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει το αρχαίο, σοφό ρητό «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το CNN, για πρώτη φορά εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την πολιτεία της Ουάσιγκτον, γιγάντιες σφήκες από την Ασία.

Μάλιστα, μελισσοκόμοι ανέφεραν πως βρήκαν πλήθος νεκρών μελισσών με κομμένα κεφάλια, γεγονός που αποδεικνύει πως είχαν δεχθεί επίθεση από τις εν λόγω σφήκες.

Με μήκος πάνω από 5 εκατοστά, οι συγκεκριμένες σφήκες θεωρούνται οι μεγαλύτερες του κόσμου, ενώ μπορούν ακόμη και να σκοτώσουν άνθρωπο, αν τον τσιμπήσουν πολλές φορές, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ενδεικτικό είναι πως το παρατσούκλι αυτών των γιγάντιων εντόμων είναι «σφήκες – δολοφόνοι», τόσο για τον θάνατο που μπορούν να επιφέρουν στον άνθρωπο όσο και για την δολοφονική επιθετικότητα που επιδεικνύουν απέναντι σε άλλα έντομα, μεταξύ αυτών και οι μέλισσες.

Οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακριβώς πώς έφτασαν οι σφήκες αυτές στις ΗΠΑ.

Επισημαίνουν πως συχνά αυτές μεταφέρονται σε σμήνη, ενώ διευκρινίζουν πως το είδος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο φαίνεται πως επανεμφανίστηκε τον Μάρτιο, οπότε και οι βασίλισσες «ξύπνησαν» από την αδρανοποίηση για να χτίσουν φωλιές και να σχηματίσουν αποικίες.

Τέλος, σημειώνουν πως η περίοδος που είναι περισσότερο δραστήριες οι συγκεκριμένες σφήκες είναι από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr